KARTLÄGGNING ELEVER

 - SPECIFIKA LÄNKAR FÖR ER SKOLA

Nedan har ni länken till enkäten för er skola. Vänligen kopiera länkadressen och distribuera den till era elever på plats i klassrummet.

 

När samtliga elever på er skola har fyllt i enkäten, kontaktar ni oss via formuläret nedan.
  Lägst antal svarande för att generera en rapport är 60 personer

KARTLÄGGNING

Genomför en forskningsbaserad kartläggning av era elevers levnadsvanor, mående, digitala medieanvändning. Delta i vår anonyma enkätundersökning med dina elever och erhåll en heltäckande rapport med expertanalys.
Write your awesome label here.

SÅ HÄR GÅR DET TILL

ANMÄLAN

Kontakta oss för att anmäla intresse för kartläggning för er skola/elevgrupp.
Kartläggningen bör företrädesvis göras innan arbetet med lärverktyget påbörjas.  

Lägst antal svarande är 60 personer för att inte riskera att röja elevernas identiteter.

ANONYM ENKÄT

Kartläggningen utförs med hjälp av en anonym enkät utformad av forskare. Eleverna fyller i enkäten i sina klassrum (cirka 10 min tidsåtgång) och deras svar kan inte spåras till enskilda elever.  Varje skola får en unik enkätlänk som skickas via e-post. 

DATAANALYS

Forskare analyserar den insamlade datan från enkätundersökningen och sammanställer olika mätvärden som samlats in från skolans deltagande elever. Analyser av svaren presenteras på gruppnivå.

RAPPORT

Resultaten sammanställs i en rapport som sammanfattar läget i skolans elevgrupp och identifierar möjliga utmaningar som eleverna upplever. Rapporten sammanfattar levnadsvanor som är av betydelse för fokus, lärande och mentalt
välmående för eleverna. Rapporten kan utgöra underlag för vilka insatser som skolans elevhälsoarbete bäst bör fokuseras kring.

BESLUTSUNDERLAG

Utöver konkreta mätresultat inkluderar rapporten  rekommendationer för hur skolan kan fortsätta sitt proaktiva arbete genom att implementera strukturella förändringar och främja samarbete med föräldrarna. Kartläggningen kan på så sätt stärka kommunikationen med vårdnadshavarna inom dessa frågor.

FÖRÄNDRING ÖVER TID

Skolor har möjlighet att genomföra kartläggningen årligen. En kontinuerlig kartläggning över flera år underlättar för skolledning och skolpersonal att systematiskt följa både sina insatser och utvecklingen hos elevgrupperna över tid.
Write your awesome label here.

VÅR METOD

Utöver implementeringen av lärverktyget Det syns inte, vars huvudsyfte är att förmedla kunskap om välbefinnande och digital medieanvändning till eleverna, utgör kartläggningen en betydande komplementär insats inom utbildningsprogrammet. Effekten på beteende och välbefinnande (genom tillämpning av strategier och förändring av levnadsvanor) är starkt kopplad till den kontinuerliga samverkan mellan hemmet, skolan och eleven och förväntas utvecklas över tiden. Beteendeförändring på gruppnivå är beroende av etableringen av nya normer och genomförandet av strukturella förändringar som i sin tur gradvis påverkar en grupps beteendemönster. Kartläggningen tjänar som ett värdefullt verktyg för att underlätta detta arbete.